Kostenverdeelstaat
f2

Rekenen we wel met de juiste kostprijzen?

Waarom een kostenverdeelstaat?

Inzicht in de daadwerkelijke kosten en minimaal doorrekenen van deze kosten is voor de meeste bedrijven prima geregeld. Groter is de vraag of alle kosten die niet direct aan een order, project of klant zijn toe te wijzen, uiteindelijk ook voldoende worden meegenomen in de kostprijzen als basis van calculatie en facturatie.

Voorbeelden van deze kosten zijn:

    • Huisvestingskosten
    • Telefonie & internet
    • Administratieve kosten
    • Computersystemen
    • enz.

Over het algemeen wordt er voldoende verdient om alle kosten te betalen. Als echter bijvoorbeeld specifiek per machine of bedrijfsauto wordt ingezoomd of de gehanteerde kostprijs ook alle specifieke kosten dekt, blijkt dat de verhouding behoorlijk scheef kan zijn. Soms zelfs zo scheef, dat het verkopen van het bedrijfsmiddel voordeliger is dan het in bezit houden.

Kostenverdeelstaat

Natuurlijk kunnen er meer redenen zijn om het bedrijfsmiddel toch in bezit te houden. Door inzicht te krijgen wat de daadwerkelijke kosten per bedrijfsmiddel zijn, kan een gefundeerde beslissing worden genomen om de kostprijs bij te stellen, het bedrijfsmiddel te verkopen of bewust het ‘verlies’ te nemen vanwege andere redenen.

Het inzicht krijgen in de daadwerkelijke kostprijzen, het opstellen van de kostenverdeelstaat, kan een behoorlijk ingewikkelde klus zijn. S4Groei heeft hierbij ervaring en een aantal hulpmiddelen, om deze belangrijke actie, relatief eenvoudig en volledig samen met u uit te voeren.

Het inzicht krijgen in de daadwerkelijke kostprijzen, het opstellen van de kostenverdeelstaat, kan u meer voordeel opbrengen dan u nu inschat.

Neem contact op

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op. Wij staan u graag te woord!